Repotaget i Norra Skåne 15/8























Bandet består av vännerna Carolina Kjellander,Jenny Ekman, Maria Nicklasson och Louise Pettersson. 

Ett rockigt band med attityd


Althea Passion är ett av Hässleholms senaste tillskott inom musiken. Med förebilder som The Donnas och Sahara hotnights spelar de rock och har drömmar om att bli stora nog att kunna leva på sin passion.

Det började när Jenny Ekman och Louise Pettersson slog vad om att lära sig spela gitarr. Men det utvecklades snart till en önskan om att starta ett band. Vännerna Carolina Kjellander och Maria Nicklasson var självklara som ytterligare bandmedlemmar. Nu har de spelat tillsammans i ett halvår, mestadels covers men förhoppningen är att skriva egna låtar i framtiden.
- Vi har skrivit en del själva som vi inte satt musik till än.



 
Utöver några mindre spelningar för familj och vänner har de inte haft några spelningar inför publik ännu. Nu är det öva och åter öva som gäller för att låtarna ska sitta och för att tjejerna ska bli helt samspelta.
- Förhoppningsvis får vi vår första spelning till julavslutningen på Jacobskolan i vinter, säger Carolina.
- Det hoppas vi verkligen på!
Första uppträdandet är något de ser fram emot med både glädje och nervositet.

Någon diskussion om vem som skulle spela vad fanns inte.
- Jag är helt värdelös på att sjunga så gitarren var ett självklart val för mig, säger Jenny och de andra skrattar.
För Louise blev det sång och gitarr, Maria spelar bas och Carolina trummor.
- Jag har ett hett temperament så trummorna är verkligen perfekt för mig. Nu kan jag slå bort mina aggressioner, säger Carolina. Maria har mer eller mindre spelat sedan hon lärde sig gå, hennes familj är väldigt musikintresserad.
Tjejerna är självlärda på respektive instrument och har med en enorm vilja lyckats bra med det.

De ska börja sista året på gymnasiet i höst så efter studenten hoppas de kunna ägna mer tid åt musiken. Nu försöker de spela tillsammans åtminstone två gånger i veckan.
Deras dröm är att kunna leva på musiken, men de vill samtidigt vara realistiska och spelar främst för att det är roligt.
De tycker att det behövs mer tjejband, fler tjejer borde visa vad de kan.
- På Markan är vi det enda tjejbandet som repar, resten är killar. Men Markans personal har verkligen varit superduktiga och stöttande, även andra band som spelar här har hjälpt oss och uppmuntrat oss. Det är jättekul.

En låt som de spelat mycket är Knocking on heavens door. Den följer dem till och med till sängs om kvällarna.
- Vi har spelat den så mycket att den är svår att få ur huvudet, säger Maria.
Namnet på bandet kom till nere i replokalen. Althea är ett kvinnonamn och Passion står för deras brinnande intresse för musiken. De ville ha något kvinnligt och glammigt. Althea Passion tycker de blev kvinnligt, sexigt och rockigt.
- En bra kombination som säger vilka vi är.

Alla fyra tjejerna har starka personligheter, men trots det blir det inget vidare tjafs dem emellan. Skulle det bli diskussioner vill de lösa det på plats så att det inte går och gnager på dem utanför replokalen.
Carolinas styvpappa Jonas Hellström, som spelat en del förr, har varit till stor hjälp under bandets framväxt.
Men än så länge är det en lång väg kvar till den stora drömmen. De är bara i ett förstastadie och poängterar sitt behov av all hjälp de kan få.
Det lilla målet, att spela på Jacobskolans julavslutning, hoppas de ha uppnått till jul. Målet om de större scenerna lever kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0