Studenten 2009!

Det låter det, bara att säga det högt för mig själv ger mig gåshud!
Det är helt otroligt att det är min tur nu, våran tur nu!
Varje år, eller i ettan och tvåan, 2007 och 2008 stod vi där och surade och var så vansinnigt avundsjuka för att vi också ville kläs oss i vitt, ropa till andra ettor och tvåor " FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN!"
Men nu, visst det är 10 månader kvar till det är vår tur, visst det är lång tid kvar men titta bara på hur fort dessa två åren har gått! Snart står vi där, med vita små fina klänning och dessa otrligt snygga hattarna på våra huvud och äntligen är det vår tur att ropa "FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN!"
Det känns vemodigt på ett vis, jag vill inte bli äldre nu, jag har aldrig mått bättre än vad jag gör nu, tiden på gymnasiet har varit den bästa i hela mitt liv! Jag vill inte börja jobba och aldrig mer ha sommarlov. Jag vill fotsätta träffa mina vänner sju timmar om dagen, fem dagar i veckan.. Hur roligt har vi inte på omvårdnadsprogrammet? Hur många minnen har vi från bara dessa två åren ihop? Det är ofattbart, jag blir både glad och ledsen på samma gång.
Minns ni hur nervösa vi var första dagen och hur allting bara lossnade mellan oss allihopa när vi åkte på internat till Åhus? Alla knäppa saker vi sagt, alla smaknamn vi gett varandra, hur uppspelta vi var när vi började umgås med "koumpisana", alla gånger vi haft lektion men lagt oss i soffan istället för vi inte orkat. Det finns hur mycket som helst!
Allt detta kommer ta slut efter studenten men jag kommer alltid bära med mig det i huvudet och hoppas att vi alla kommer hålla kontakten med varandra för så roligt som jag haft dessa åren har jag nog inte haft någon gång!
OP3 NU ÄR DET VÅR TUR!

Shopping.

Förlåt för dålig uppdatering men igår så krånglade datan jätte mycket och internet fungerade inte heller, men idag verkar datorn funka som den ska igen..
I alla fall, kanske dags för en lite summering om vad som hänt.
Igår så drog jag, Jenny, Maria, Carro, Alicia och Sara till Helsingborg för en riktig shoppingdag på väla. Jag trodde där skulle vara extremt mycket folk med tanke på att det var löning i måndags, men det var inte alls mycket. Jag tror det berodde på det fina vädret, tråkigt att gå inne och handla när solen skiner men desto bättre att det var klent med folk på väla.. Det var härligt att handla lite i alla fall. Detta handlade jag.

En rutig jacka från Gina Tricot
Två sjalar (en blå/guldig från Gina Tricot och, en färglad från Lindex)
En mörkblå tunkia från Vero Moda
Ett par blåa strumpbyxor från Gina Tricot
Två halsband från Glitter
Ett par vit/grå byxor från H&M
Och en blå mapp från Akademibokhandeln
, där jag kan slänga in alla mina lösa papper istället för att trycka in dem i mitt skåp, där jag verkligen inte har någon koll alls.

Idag händer det inte mycket. Det är ju söndag, jag kanske ska ut och hjälpa mamma och pappa i trädgården snart.
Och imorgon händer det verkligen en rolig sak. Vi treor ska prova studentmössor! Jag längtar jätte mycket!
Varje år när vi gick i ettan och tvåan har vi surat för inte vi har fått prova men nu äntligen, imorgon är det vår tur!
Jag känner på mig att det blir rätt mycket bilder.
Jag ska faktiskt övninsköra på körskolan imorgon också. Hoppas att Johan blir nöjd och att det går bra.
Jag har blivet bättre i alla fall.

Nej nu ska jag ut i det fina vädret. Hej så länge!

Virus..

Nu har jag och min Rasmus precis kommit ur duschen.
Jag tror minsann att allt varmvatten har tagit slut.
Vi satt nog där i nästan en timme. Men det var skönt.
Det blev inget rep idag heller.
Så himla slarvigt av oss allihopa men vi orkade verkligen inte
och vi kände att det var inte lönt heller.
Vi skulle ungefär kunna spela i 20 min max, och då kunde det va.
Så vi satte oss på Graffiti (det absolut godaste matstället i Hässleholm)
och tog en varsin baguett istället.
Vi har kommit på att vi fyra är bättre på att äta än att spela. Haha!
Jag tror att jag har fått virus på datorn också.
Det ploppar upp en massa skit sidor hela tiden.
Rasmus är duktig på sådant också och han har konstaterat att det är virus,
så nu ska vi scanna hela datan och se om här är något skit. 
Sen ska vi äta fiskgratäng och kolla på Vad kvinnor vill ha.
Vi hörs väll antagligen senare ikväll.
Hej så länge!

Åter till frisyrer.

Jag funderar hela tiden på hur jag ska kilppa mig, visst det är två veckor men ändå.
Vad tycker ni om denna? Agyness Dean.
Tror ni att jag hade passat i en sådan här?

Om jag skulle klippa mig så här hade jag varit livrädd för resultatet
men man måste alltid tänka på att hår växer.
En sak är säker i alla fall: frisyren är vrålsexig men frågan är
HADE JAG PASSAT I EN SÅDAN KORT?

Spontanitet..

Nu är vi hemma igen. Alice sitter uppe på sitt rum och spelar på sin bas och är helt överlycklig! Jag är också rätt glad. Jag älskar att vara spontan så när vi var i musikafären så bestämde jag mig för att köpa ett munspel. Jag har länge sagt att jag vill spela ett sånt men det har liksom, som med så mycket annat inte blivet av. Men jag tog hjälp av en kille som jobbade där och han fixade fram ett super snyggt och super bra munspel till mig för bara 210 kr. Dessutom stödjer jag regnskogarna i Brasilien...Visst är det fint?

En lång sovmorgon..

Idag tog jag en väldigt lång sovmorgon. Jag sov ända till kvar över elva. Fast då vaknade jag av att det borrades och hammrades i väggarna här. Vi ska renovera lite saker i huset. Bla toaletten som ligger bredvid mitt rum och det var just där vi hade en hantverkare idag. Men det gjorde inget, jag är ju bara ledig idag så då behöver jag ju inte sova bort hela dagen. Det är så tråkigt! Jag kan bli lite deprimerad när jag tänker på dem gångerna man sovit ut riktigt länge, typ till tolv, ett. Det värsta är att jag aldrig har sovit så länge utan jag har kanske vaknat vid elva och sen legat kvar. Det känns ju så onödigt att sova bort en hel dag, man kan ju göra något vettigt av den istället. Nu på helgerna sover/ligger jag aldrig kvar mer än till halv elva. Jag vill verkligen njuta av varje dag och inte ligga och snarka i min säng.

Snart kommer syrran hem och då ska vi åka upp till Örkelljunga och handla bas till henne. Hon är helt galen och tycker det ska bli så kul! Jag skulle egentligen på teori idag men Alice vill så gärna ha med mig, och (för att inte skryta) så är jag ju den som kan mest om musik i familjen Pettersson. Jag hoppas att Alice går i mina fotspår sen och tycker att det är kul att spela bas och att hon sen själv också bildar band med några av sina vänner. Det är verkligen det roligaste intresset man kan ha tycker jag, speciellt om man är så intresserad av musik.


Denna kjolen är jag lite sugen på faktiskt. Det börjar ju bli dags att leta efter lite höst kläder nu känns det som.
Ska nog beställa den sen. Nu ska jag och pappa åka och hämta Alice.

Det kommer nog en del bilder sen på henne när hon spelar.
Hej så länge.

Nätshopping mitt i natten

Dessa otroligt snygga stövletterna klickade jag precis hem från ellos.
Dem blir supersnygga i höst. Visst är dem läckra?

Precious.

Jag bokade klipptid idag faktiskt. Det känns super skönt, så den 8 september så är det dags. Vet inte riktigt vad jag ska göra men både klippning och färgning blir det i alla fall..

Nu är jag och Jenny lite sugna på att dra till Trelleborg på fredag, ett band som vi lyssnat lite på ska spela på någon festival där nere. Precious heter dem. http://www.preciousband.se/index.asp Dem är riktigt bra, gå in och lyssna på dem vettja, det ska jag i alla fall göra, sen om vi drar ner till Trelleborg på fredag det återstår att se, men det hade varit jätte skoj verkligen! Ända sen vi såg dem vilket var för ca 8 månader sen så har vi sagt att vi ska se dem igen, och det känns som det är dags på fredag. Jag rapporterar om det blir så eller ej.

Jag är ledig imorgon så ikväll blir det nog lite film och något mysigt att äta (om det finns vill säga).


Helt slut!

Varför kommer sådana dagar när man känner sig helt färdig? Man orkar verkligen inte göra något vettigt..
Jag kanske börjar bli sjuk, då händer det ibland att jag känner mig på detta viset.
Repet idag gick sådär i alla fall. Det är roligt som vanligt att komma dit men vi var trötta allihopa och då brukar det gå sådär..
Alice min lillasyster har lånat hem en bok som heter "Välj rätt hund" en sådan bok som man kanske ska läsa innan man ska skaffa hund, ja ni fattar, titeln säger ju det mesta. Men i alla fall, jag är ju helt säker på att jag vill ha en vovve.
Och här finns en massa söta små djur, som kanske inte en förstahundsägare ska ha men jag kan inte låta bli, och det finns så många söta raser som ska vara lättsköta men det finns också det som kräver mycket jobb. Men även fast vissa kräver mer jobb än andra så fastnar man ändå alltid för några. Dessa fem hundraser har jag fastnat extra mycket för.
Är dem inte söta?

Bearded Collie


Engelsk mastiff


Old english sheepdog


Basset Hound


Schäfer


En sak är säker i alla fall. Jag älskar verkligen hundar och en hund ska jag ha när jag flyttar hemifrån.

Repotaget i Norra Skåne 15/8























Bandet består av vännerna Carolina Kjellander,Jenny Ekman, Maria Nicklasson och Louise Pettersson. 

Ett rockigt band med attityd


Althea Passion är ett av Hässleholms senaste tillskott inom musiken. Med förebilder som The Donnas och Sahara hotnights spelar de rock och har drömmar om att bli stora nog att kunna leva på sin passion.

Det började när Jenny Ekman och Louise Pettersson slog vad om att lära sig spela gitarr. Men det utvecklades snart till en önskan om att starta ett band. Vännerna Carolina Kjellander och Maria Nicklasson var självklara som ytterligare bandmedlemmar. Nu har de spelat tillsammans i ett halvår, mestadels covers men förhoppningen är att skriva egna låtar i framtiden.
- Vi har skrivit en del själva som vi inte satt musik till än.



 
Utöver några mindre spelningar för familj och vänner har de inte haft några spelningar inför publik ännu. Nu är det öva och åter öva som gäller för att låtarna ska sitta och för att tjejerna ska bli helt samspelta.
- Förhoppningsvis får vi vår första spelning till julavslutningen på Jacobskolan i vinter, säger Carolina.
- Det hoppas vi verkligen på!
Första uppträdandet är något de ser fram emot med både glädje och nervositet.

Någon diskussion om vem som skulle spela vad fanns inte.
- Jag är helt värdelös på att sjunga så gitarren var ett självklart val för mig, säger Jenny och de andra skrattar.
För Louise blev det sång och gitarr, Maria spelar bas och Carolina trummor.
- Jag har ett hett temperament så trummorna är verkligen perfekt för mig. Nu kan jag slå bort mina aggressioner, säger Carolina. Maria har mer eller mindre spelat sedan hon lärde sig gå, hennes familj är väldigt musikintresserad.
Tjejerna är självlärda på respektive instrument och har med en enorm vilja lyckats bra med det.

De ska börja sista året på gymnasiet i höst så efter studenten hoppas de kunna ägna mer tid åt musiken. Nu försöker de spela tillsammans åtminstone två gånger i veckan.
Deras dröm är att kunna leva på musiken, men de vill samtidigt vara realistiska och spelar främst för att det är roligt.
De tycker att det behövs mer tjejband, fler tjejer borde visa vad de kan.
- På Markan är vi det enda tjejbandet som repar, resten är killar. Men Markans personal har verkligen varit superduktiga och stöttande, även andra band som spelar här har hjälpt oss och uppmuntrat oss. Det är jättekul.

En låt som de spelat mycket är Knocking on heavens door. Den följer dem till och med till sängs om kvällarna.
- Vi har spelat den så mycket att den är svår att få ur huvudet, säger Maria.
Namnet på bandet kom till nere i replokalen. Althea är ett kvinnonamn och Passion står för deras brinnande intresse för musiken. De ville ha något kvinnligt och glammigt. Althea Passion tycker de blev kvinnligt, sexigt och rockigt.
- En bra kombination som säger vilka vi är.

Alla fyra tjejerna har starka personligheter, men trots det blir det inget vidare tjafs dem emellan. Skulle det bli diskussioner vill de lösa det på plats så att det inte går och gnager på dem utanför replokalen.
Carolinas styvpappa Jonas Hellström, som spelat en del förr, har varit till stor hjälp under bandets framväxt.
Men än så länge är det en lång väg kvar till den stora drömmen. De är bara i ett förstastadie och poängterar sitt behov av all hjälp de kan få.
Det lilla målet, att spela på Jacobskolans julavslutning, hoppas de ha uppnått till jul. Målet om de större scenerna lever kvar.

Hur ser frisyrmodet hösten 2008 ut?

Hur ser det ut egentligen? Jag hade tänkt att jag skulle boka klipptid imorgon. Jag ska göra det på Headwig hade jag tänkt http://www.headwig.se/
Det kostar en del men nu när jag har jobbat tänkte jag faktiskt unna mig det. Jag har inte varit hos frissan på hur länge som helst. Jag tycker faktiskt det är lyx att få gå till frissan.
Men nu till den stora frågan: Hur ska jag klippa mig? Hur ser modet ut i höst?

1. Ska man ta den gamla vanliga, odöliga som aldrig någonsin kommer att blir ful?. 
Pagen när man hade det uppklippt där bak som Vicktoria Beckham


2. Ska man köra på Carolina Gynnings page som hon klädde något så fruktansvärt
bra i? Vilket den kanske inte gör på mig.

3. Eller ska jag bara våga och köra på höstens, tror jag absolut snyggaste och mest
omtalade frisyr á la Rihanna?

       

Vad tror ni jag hade passat i?

Tänk om jag hade lite mer pengar. ompa ompa...

Det finns så mycket man vill ha. Snart flyttar jag hemifrån
och det som jag känner mest att jag vill ha är en bärbar dator.
Sen vill jag att det ska synas att det är Louise dator.
Typ en rosa, blå eller varför inte röd eller grön?
Hur mycket ska man ge för en dator för att den ska hålla ett tag?
Handlar det om 7000 eller kanske 20000?
I vilket fall som helst så fastnade jag för denna.
LG 8000 :-


En tisdag kväll

Godkväll läsare! Hoppas att ni har haft en bra dag, det har jag haft i alla fall.
Jag har uträttat så mycket både igår och idag. Jag ringde om jobb idag och det lät
posotivt i alla fall. Hon tog mitt nr och lovade att hon skulle ringa tillbaka så nu håller jag tummarna.

Efter skolan idag, tog jag, Maria (råttan), Carro och Sara en fika på stan och pratade gamla minnen
och det gånger man verkligen skämts över sina föräldrar. Det hände ju mest att man gjorde det när man
var ca 13-14 år, nu när man är 18 uppskattar man dem bara mycket mer..
Jag och Maria var nog övertrötta också. Känner ni igen detta?

Men kommandoran hon satt uppe på sin kammare
och åt palt och körv så det nästan pep ut genom örona på henne.

Och hon sa - Om inte den bekände som hade tatt körven
så blir här en julafon så guds änglar gråter sa hon.

Haha, detta skrattade jag och Maria åt hur länge som helst.
Tänk vad kul man kan ha åt repliker och citat ur gamla filmer/serier/reklamsnuttar/klipp
ja hur mycket som helst, har man bara torr humor så tycker man nog det mesta är kul.

Ikväll blir det Sex and the city.
Godkväll.


Jag och Maria.

Misunga

I Helgen så var Robin nere (Rasmus storebror)
och han och Emelie har två jätte fina misebarn.
Tiger och Curry.
Dem ska också få vara med i ett litet inlägg för att dem är så söta.





Fina misar.

Nu så har det blivet dags för mig att krypa till kojs tror jag.
Först ska jag bara ut och pissa hunden.
Vad händer i veckan då?
Känns som man har mycket att göra nu och det är kul.
Jag hade inte så mycket grejer för mig innan med tanke
på att jag inte hade särskilt mycket intressen.
Det blev mest att man bara åkte hem och slängde sig framför tvn.
Nu har det blivet en ändring på det kan man säga.

Tisdag - Skola 08:15 - 15:40
                Teori 16:10 - 17:30

Måste ringa både backebo och skicka in mitt schema om jobb.

 Onsdag - Skola 10:10 - 15:40
                  Repa 16:30 - 17:30

Torsdag - Skola 08:15 - 15:30
                  Teori 16:10 - 17:30

Fredag - Skola 10:10 - 15:30
                Repa 16:00 - 17:30
Får inte glömma att lämna in ideskissen om projektarbetet till respektive handledare!

Lördag - VÄLA!

Det är roligt att det händer några roliga saker.. Nu har man fått lön. Jag har precis
fört över lite pengar till mitt e-spar konto så jag inte ska bränna alla mina pengar direkt
Men på lördag ska jag unna mig lite nya fina saker i alla fall..
Var hittar jag  kornblå jeans?

Ikväll har jag skrivet många inlägg men nu ska jag sova. Ska bara nätshoppa lite först.
Haha godnatt!

Presenter..

Haha oj, jag höll ju på att glömma det bästa.
Jag brukar få lite små saker när jag har namnsdag.
Inget märkvärdigt så men något litet i alla fall. 
Jag fick ett presentkort på Lindex av mamma och pappa
och denna söta tavlan hade Alice gjort.
Gulligt va?

25 Augusti - Louise. Kämpe?

Nu så är i hemma igen, och det gick lika bra som igår, f
örutom lite motorstopp hemma hos Sara.
Givetvis tyckte Sara det var jätte kul.
Jag fick ett sms direkt efter när jag äntligen tagit mig upp för backen på deras uppfart.
Haha, så jävla najs!
Tredje gången gillt.
Den bjuder jag på.
Det känns som man får mer och mer kläm på det i alla fall. 
Och som man säger "övning ger färdighet"
Jag ska ha körkort inom två månader så är det bara!
Jag kan inte vänta längre nu, jag ska verkligen bruka allvar!

Annars då. Idag är det är det Louise och Lovisa som har namnsdag.
Ett stort grattis till mig själv, om man får säga så..

Namnet Louise infördes den 25 augusti år 1986
Louise är ett kvinnonamn med franskt ursprung.
År 1993 blev Louise det 19:e vanligaste tilltalsnamnet.
Louise är det 30:e vanligaste kvinnonamnet i Sverige.

Louise betyder "hjältinna" eller "berömd kämpe".

Är jag en kämpe eller en hjältinna?

Fotografering

God eftermiddag kära läsare!
Idag fotades vi med klassen. Ganska komiskt, nästan hälften av klassen hade glömt att det var idag så vi var kanske 15 pers. Haha! Denna klädseln blev det i alla fall.


Jacka från Gina Tricot
Tröja från Gina Tricot
Svarta chinos från H&M
Skor från Fynda

Nu ska jag och mamma ut och köra lite till. Vi ska köra upp till Sara.
Jag uppdaterar när jag kommer hem om hur det gick och lite andra diverse saker som hänt idag.
Kram så länge.

Tro på er själva!

Nu är jag ganska trött. Jag bestämde mig för att storstäda i mitt rum, vilket verkligen behövdes!
Det är ganska kul att storstäda, det blir inte som vanligt när man bara röjer lite..
Nu går man ju verkligen igenom allt för att sortera och slänga det man inte behöver..
Man hittar ju en massa gamla roliga grejer som man helt hade glömt att man hade.
Varför blir det då svårt att slänga sakerna? Det undrar jag..
Om man nu ändå glömt att man hade den där gamla boken, varför ska man då envisas med att behålla den?
Det slutar ju ändå bara med att den bara ligger där och samlar damm.

Jag hittade i alla fall en gammal uppsats från svenskan, Yrkesdrömmar hette den.
Vi skulle skriva om vad vi hade för framtidsdrömmar. Givetvis så hade jag skrivet om musiken. 
En sak som jag också skrivet med i texten som ingen människa någonsin får glömma, det är att man måste tro på sig själv. Gör man inte det kommer man inte långt.
Jag har bestämt mig för att lyckas med musiken och är beredd att lägga ner massor med arbete på det för att jag ska lyckas. För jag vill verkligen lyckas!
Folk som inte tror på mig driver mig till vansinne, men dem driver också mig framåt.
Varför skulle inte jag kunna sjunga?
Varför skulle inte jag kunna spela gitarr?
Varför skulle inte jag kunna lyckas med det jag vill?
För att det jag vill är svårt? Ja, det är jag fullt medveten om, men det hindrar inte mig.
Varför ska folk hålla på och trycka ner varandra?

Jag tänker inte lyssna på det örat längre. Jag tror på mig själv, jag tror på mig själv något enormt och jag tror att jag kan nå mina drömmar och mål om jag bara kämpar hårt och inte ger upp. Sen är det viktigt att ha kul på vägen och det har jag verkligen. Folk måste börja tro på sig själva, tro att man kan lyckas med det man vill.

Nog om detta.. Ikväll har jag och mamma varit ute och övningskört och det gick hur bra som helst!
Känner att jag vill ha mitt körkort nu, jag vill kunna köra bil nu!
Imorgon ska klassen fotograferas. OP3 är vi nu. Det är knasigt.


Fina flickor från klassen på vår avslutning i 2an.

God middag.

Idag tog jag och Rasmus oss en lång sovmorgon.
Närmare bestämt till kl tolv. Det är skönt ibland.
Jag glömde skriva en sak igår som faktiskt är väldigt rolig.
Carro har fixat sponsorer till vårt band. Riktigt roligt!
Hon jobbar ju på konditori Lövet. Jag tänker inte dra hela historien
men hon fixade det i alla fall till oss..Och de vill hjälpa oss.
Tack så mycket!

Dålig uppdatering..

Sorry, men jag har inte varit hemma sedan i torsdags.
Igår så var vi på Rasmus farfars begravning. Hemskt men sånt är livet.
Jag har aldrig gillat begravningar, men vem gör det?
Det var en väldigt fin begravning i alla fall, väldigt enkel men väldigt, väldigt fin!



Efteråt åkte vi till Hotellet i Perstorp och åt god mat och tårta.


På kvällen föreslog jag att vi skulle hitta på något för att skingra tankarna lite..
Det kan behövas efter en sådan dag, det sliter på kroppen något enormt att vara på begravning!
Så jag, Rasmus, Ronja och Robin åkte ner och hyrde tre filmer.
Jag tänker bara nämna en av dem, The Signal. Hyr eller köp ALDRIG denna filmen!
jag ljuger inte när jag säger att detta var den sämsta film jag någonsin sett!
Sen blir det inte bättre av att den fått betyget och recentionerna "Årets bästa skräckfilm, FANTASTISK, mästerlig, en blivande kultklassiker och brutal och välspelad"
Nog för att filmen var brutal men välspelad och allt det andra kan jag inte hålla med om.
Jag tänker inte säg mer än så, mer än att den var fruktansvärt sjuk, dålig, äcklig, löjlig, så dålig att den blev rolig.

Såja, det var lite om gårdagen, idag så har jag, Robin, Ronja och Jana varit på Väla.
Härligt!  Jag fick kläder av Jana, jag försökte säga att jag inget ville men det var inte lönt att disskutera, hon hade bestämt att hon skulle handla till mig.. Detta blev det i alla fall.
En svartochvit lite kortare jacka från Gina tricot
En svartochvit randig tröja också från Gina.



Nu ikväll så ska jag bara mysa med min pojkvän Rasmus.
Vi ska titta på film, dricka iste och äta riskakor.

Vi hörs imorgon. Godkväll på er.



Hemma igen..

Då var man hemma igen.
Repet idag gick riktigt bra, eller i alla fall första gången.
När man spelat ett tag blir det mest en massa fnitter.
Sånt som vi tjejer är så bra på. Vi har riktigt roligt i alla fall.
Jag är väldigt glad just nu för dem på markan såg oss i
tidningen och har nu beslutat att vi ska få oss en egen replokal.
Vi är ju bara i rockverkstan än så länge.
Men nu så sker förändringar, och jag anar något bra..
Det känns bra i alla fall, så jag hoppas. Jag vill så väldigt gärna.



Maria Råttan Nicklasson eller myggan alias Möggan
som hon fick heta ikväll. Det tyckte vi var roligt ett bra tag.



Carolina Kjellander. Du ljuger?!


Också Jonas Hellström allas vår musikpappa.
Utan honom hade vi inte kommit så långt som vi gjort.


Känns super skönt att komma igång med repet igen. Allt känns faktiskt väldigt bra just nu.
Man håller på att få ordning på sitt liv igen. Det låter ju hemskt, men jag syftar givetvis på
rutinerna. Innan hade man ingen koll vilken dag eller vilken månad det var eller vad kl var,
nu har vi börjat repa igen, körkortet kommer snart förhoppningsvis, skolan känns bra och
jag har underbara vänner, familj och en helt fantastisk pojkvän.
Vad har jag att klaga på? Ingenting. Jag älskar mitt liv just nu!


Rasmus och jag.

Tillbaks till rutinerna

Är det bra eller dåligt?
Skönt eller jobbigt?
Jag tycker det är blandade känslor. Att komma tillbaks till skolan är skönt på ett vis men dötrist på ett annat.
När det gäller att repa, spela musik, umgås med sina bästa vänner samtidigt som man gör det man tycker är det absolut roligaste i hela världen... Ja då är de gamla rutinerna skönare än någonsin!
Nu sticker jag in till stan för att spela sönder med mina vänner. Hörs ikväll!
Ciao.


Hallå igen..

Nu har jag sovit några timmar och är mycket piggare än vad jag var innan..
Jag är nämligen ledig från skolan idag.. Super skönt!
Jag har precis varit inne i min mamma garderob och kikat lite. Jag måste erkänna att jag blev överrumplad.
Visst jag brukar låna kläder av henne för min mamma klär sig as snyggt för att vara 43. Kanske inte ålder i sig men i alla fall.. Men då blir det oftast att man tar något som ligger på byrån direkt när man kommer in. Men eftersom mamma har en walk in closet så finns det ju så mycket mer kläder att välja mellan, så nu när hon ändå inte var hemma så bestämde jag mig för att utforska hennes garderob noga..
Vem är det som säger att man inte kan ha på sig ett visst plagg? Jag anser att man får ha på sig vad man vill..
Jag tror som många andra heller inte på mode utan att man ska hitta sin egen stil, en stil som man själv trivs i, visst kan det var roligt att följa trenderna, men inte slaviskt. Jag älskar blommor! Så att följa den trenden i sommar var ju bara kul..
Men i alla fall.. Mamma hade enormt mycket snygga kläder "längst in" i garderoben om jag kan utrycka mig så?
Massa snygga oversize skjortor, kavejer och kjolar i massa fina färger. Men man ska ju våga ha det på sig också..
Jag kan inte låta bli att relatera till underbara Carrie i sex and the city.. Att hon skrev ett kontrakt innan serien började att hon skulle få behålla alla kläder hon har på sig måste ju vara det bästa hon någonsin gjort.. Det jag vill säga är att hade man bott på Manhattan hade ingen brytt sig om vad man har på sig, men här nere i Skåne och framförallt Hässleholm hade folk haft en jäkla massa åsikter. Vad har du på dig? Hur har du tänkt? Det där kan du väll inte ha? You name it!
Det är kanske dags att bara strunta i vad alla tycker och bara börja klä sig i det som Jag trivs i, i det som Jag tycker är snyggt. Visserligen gör jag det redan men man borde kanske börja kombinera lite andra saker som man absolut inte tycker är snyggt, det kanske kan bli snyggt..

Kolla bara på denna kavajen till ett par jeans. Om man nu vill ha det till den.. Skit snygg till ett par tights och höga pumps om man vill det.. Dock kommer jag ju ta bort axelvaddarna, är dem på väg tillbaka? Det kommer jag nog aldrig att acceptera! Axelvaddar är fruktansvärt fult!



Nå det får vara nog om kläder för nu.. 
 
Det känns inte som om jag har hunnit uträtta så mycket idag faktiskt. Jag tog mig som sagt en tupplur på soffan innan.

Ringde precis till baken och bad dem skicka hem en sådan dosa man använder när man betalar sina räkningar. Känns som det börjar bli dags för mig att använda en sådan nu. Man handlar ju trots allt lite på internet och man har lite räkningar att betala, det blir kluddigt för mamma när hon ska göra det åt mig, nu kan jag göra det själv.. Helt perfekt!
Sen ringde jag till sommarjobbet också och frågade om det fanns extra jobb, för jag vill ha pengar!
Hon bad mig skriva ner mitt schema så skulle hon kolla. Jag håller tummarna!
Nej nu blev detta alldeles för långt, men som sagt när jag väl kommer igång så har jag svårt för att sluta..
Men jag måste få skriva av mig, det känns jätte skönt. Jag har kommit fram till att jag struntar i om någon läser min blogg eller inte, jag tänker göra detta för min egen skull, eftersom jag älskar att skriva!
Nej, nu skriker magen! Det får bli pasta och makrill. Snabbt, enkelt och framförallt Gott!

Trött.

Jag orkar inte, och jag tänker inte skriva ett långt inlägg idag.
Jag lägger upp lite mer fina bilder från festen i lördags istället.













Tack alla som kom för alla fina, roliga och oseriösa presenter.
Hoppas att alla hade trevligt för det hade verkligen jag!
Tack ännu en gång!


Vilken kväll!

Hallå på er!
Vilka dagar det har varit nu..
Festen igår blev så fruktanvärt lyckad!
Inga bråk och inga oinbjudna gäster, visst kom det folk efter maten som vi inte sagt till men dem var välkommna.
Vi var nog ca 50 pers, och alla höll sams och verkade njuta till fullo av kvällen..
Det är både kul och jobbigt att vara värdinna, jobbigt är det för att man måste hålla koll på vad alla gör och att alla har det trevligt, jag är sådan att jag vill att folk ska ha trevligt på min fest, men från att döma så tror jag att alla hade det... Och det är ju som sagt det viktigaste..
Vi fick super många fina presenter och Sara och Jenny hade skrivet en dikt till oss som var, utan tvekan kvällens bästa!
Tipsrundan blev också uppskattad.. Det ska gärna vara lite aktiviteter på en sådan här fest. Givetvis vann Sara hela rundan, priset var en påse chillinötter.

Idag har vi städat hela lokalen, och det är väll det tråkigaste med att ha fest, så är det städningen dagen efter när man hellre vill ligga kvar i sin säng hela dagen! Men det blev rent och snyggt i alla fall..

Tack alla som kom. Hoppas alla hade trevligt!

Så här fint blev det när jag och Carro dukade på fredagkväll.

Så här snygga var jag och Carro när vi var färdiga för att åka upp till festen.

Rasmus och jag.

Godmorgon.

Idag kommer bli en super bra dag tror jag...
Mamma väckte mig kl kvart i sex idag..
Igår hade jag sagt till både mamma och pappa
att väcka mig oavsett tid om vi var med i tidningen denna morgon.
Jag hörde mamma säga - Vill du läsa eller ska du sova vidare?
 Valet var ju självklart! Idag är vi äntligen i tidningen i alla fall och
jag tycker att både bilder och text att skit bra och det är roligt att läsa
om sig själv..
Här är en länk om ni vill läsa hela repotaget.

http://www.nsk.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080814/PERSONLIGT/338290238/1149/personligt

Detta blir nog en snackis både i skolan idag och på festen imorgon..
Nu ska jag äta frukost sen till skolan efter det blir det en vända på stan
 Vi hörs. Ha det bra!





Förresten... En sak till...

Imorgon är vi alla rätt så säkra på att bandet kommer med i tidningen..
De har ju Nöjes sidorna på fredagarna vilket borde betyda att vi är med där.
Vi hoppas i alla fall, vi har väntat länge nu, detta är rätt stort för oss..
Är vi inte med imorgon kommer jag ringa och fråga var repotaget blir av..
Det får väll bli en fräck bild på oss nu då med.. Vi har ju en del så jag kan dela med mig..
Denna är från Jennys och Sofies fotoprojekt i tvåan. Klart bandet skulle fotas då..

God natt ännu en gång..


Nu är jag trött..

Jag älskar verkligen när det händer grejer, jag gillar när jag har mycket att göra.. Planera till sin egen fest är verkligen super roligt!
Jag, mamma och syster var uppe på idrottsplatsen där festen kommer att äga rum och fick nyckel och kod så vi kan komma in imorgon när vi ska duka och sådant.. När vi kom hem var det bara att sätta igång att fixa till tipsrundan som vi också ska ha på lördag.
HUR VÄL KÄNNER DU CARRO OCH LOUISE?
8 frågor men däremot 44 små lappar där man ska kryssa i det alternativ man tror är rätt.. Ja ni vet hur det är.. Som tur är fick jag hjälp av min lillasyster annars hade jag nog fått sitta där tills imorgon bitti..

Imorgon blir det skola efter det får jag och Carro gå och sola lite så vi är lite bruna och fina till på lördag.. Sen ska vi åka hem till mig och upp och duka, och ställa i ordning alla bord och stolar.. Utrymmet är stort och jag kan tänka mig att vi kommer få flytta både bord och stolar fram och tillbaka flera gånger innan vi är nöjda.. Men det blir nog bra..
Det retar mig inte ett dugg, som sagt, jag älskar att ha grejer att göra, speciellt när man planerar inför sin egen fest..

Lördag närmar sig mer och mer i alla fall och det ska bli så sjukt roligt! Jag kan inte nog poängtera det..
Nu så skriker sängen efter mig eller är det jag som skriker efter den.. Det sistnämnda är nog mer troligt..
Jag uppdaterar imorgon och fotar hur vi kommer att duka och dekorera inför festen..

Godnatt och sov gott.

Första skoldagen

Då var det igång igen...
Det känns både bra och dåligt att vara tillbaka i skolan igen..
Varken jag eller någon av de andra tjejerna fattar att vi bara har ett år kvar.. Vi har gått två hela år på Jacobsskolan!
Var tar tiden vägen? Sakta ner!
Jag vill alltid gå i skolan och veta att när sommaren kommer vet man att man har över två månaders lov framför sig.
Nu är det slut med det för nästa år kanske man jobbar.. Usch ja!

Planeringen inför festen fortsätter för fullt. Nu ska jag ringa mannen som äger stället vi ska vara på..
Folk börjar prata om det, det tycker jag är spännande. Jag hoppas verkligen att det blir lyckat, att det blir en
sådan fest som folk pratar om efteråt.

Jag känner mig hungrig nu, ska göra något att äta. Sen får jag ta tag i lite saker.
Hej med er!

Vilken dag!

Phuu.. Idag har det hänt mycket..
Carro, jag, mamma och Susanne har sprungit i alla mat affärer som finns för att handla till festen på lördag.
Eftersom jag och Carro betalar allt till festen själva så ville vi gärna handla det billigaste.
Jag tror vi lyckades ganska bra med det också. Vi hade en viss buget att gå efter som vi gärna ville hålla
oss till och det gjorde vi verkligen.. Det känns skönt..

Nu är allt handlat i alla fall. Mat, snacks, dekorationer, alkohol och allt som hör fest därtill..
Nu längtar vi bara tills på lördag. Det ska bli super kul!

Ikväll har vi suttit och bränt ut alla bra party låtar vi kan tänka oss på skivor..
Musiken är väldigt viktigt på fester.
Vi har försökt finna en låt som ska passa varenda person. Vi blir ju ändå 43 pers..

Det känns som det är dags att dra sig tillbaka nu. Imorgon börjar skolan
ska bli skönt att komma tillbaka igen.

Innan vi somnar är det såklart Sex and the city som gäller!

Vilket mästerverk!

Jag har inget att göra.
Jag borde gå och lägga mig så jag kommer tillbaka till de gamla rutinerna
med tanke på att skolan börjar på torsdag, men jag är inte trött.
Jag sitter och små planerar lite till 18 års festen som jag och Carro ska ha på lördag.

Nu sitter jag här och lyssnar på Beatles.
Vilka geni egentligen, vilka riktigt guldkorn de har gjort.
Jag kan verkligen inte sluta lyssna på help.
http://www.youtube.com/watch?v=9ibX3TejlZE
eller twist an shout
here comes the sun... Eller cant by me love
Låtarna är många och alla är helt fantastiska!
Tänk att få se Beatles live.. Det vore något...


Dags igen..

Jag har gjort detta innan, och slutat för jag tycker att det är trist och långtråkigt.
Det händer ju inte så mycket, men vad är det egentligen som ska hända?
 Jag ska ju skriva och förhoppningsvis ska ju folk läsa det..
Vilket faktiskt aldrig hänt för jag har tagit bort bloggen innan
någon ens vetat att jag börjat blogga men nu gör jag ett nytt försök!.
Jag älskar ju trots allt att skiva..

Vad ska jag börja med? Vad börjar man med?
Hur mycket ska jag skriva i ett inlägg?
När jag väl kommer igång med det så har jag svårt att sluta...
Någonstans måste man ju börja i alla fall..

Idag har jag bara slappat ihop med syster och Rasmus.
Vi har kollat på massa filmer hela dagen. Det är sådant man ska göra när regnet bara öser ner utanför.

Annars väntar jag bara.. Väntar på att artikeln med bandet snart ska komma i Norra Skåne.
Jag sprang på tjejen som intervjuade oss på stan igår, jag kunde inte låta bli att fråga när det kommer i tidningen
I slutet av veckan trodde hon, så nu ska jag hålla utkik.. Ska bli spännande och se hur de har skrivet och framförallt
vilken bild det valt på oss, fotografen tog ju ändå några st.


Så här såg vi ut när det intervjuade oss
Lite snygga är vi allt..
Maria, Carolina, jag (Louise) och Jenny.
Althea Passion

Ha en fortsatt trevlig kväll läsare. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0